Tel: 018 538 889  E-mail: info@poliklinikahuman.rs

-->

Hirurgija

PLASTIČNA I REKONSTRUKTIVNA HIRURGIJA

Plastična hirurgija se bavi rekonstrukcijom urođenih i stečenih defekata na telu poput rana, opekotina, cisti, apscesa, ožiljaka, benignih i malignih tumora, mladeža, tumora podkožnog tkiva (npr. ateroma, lipoma), tumora glave i vrata, kongenitalnih anomalija itd. Ove procedure se sprovode sa ciljem da se poboljša kvalitet života pacijenata. Međutim, mnoge od intervencija se sprovode kako bi se povećalo samopouzdanje pacijenata. Naime, dokazano je da uklanjanje fizičkih anomalija direktno utiče i na rešavanje psihičke nesigurnosti koju je, na žalost, osoba možda nosila godinama ili čak od rođenja. Metode koje se u tu svrhu koriste obuhvataju uklanjanje i eventualnu zamenu oštećenog tkiva, sa ciljem da se promena u potpunosti ukloni ili učini što manje uočljivom.

Hiruški zahvati koje izvodi naš tim plastičnih hirurga su sledeći:

 

RANE

Revizija male i velike rane kao i rana lica i vrata sa primarnim ili sekundarnim zatvaranjem direktnim šavom Previjanje male ili velike rane Obrada male ili velike opekotine

 

PROMENE NA KOŽI

Hiruško uklanjanje mladeža ili tumora na telu ili licu sa patohistološkim pregledom Hiruško uklanjanje tumora kože i rekonstrukcija defekta malim transplatatom ili kožnim režnjem sa patohistološkim pregledom

PROMENE NA MEKIM TKIVIMA

Hiruška incizija i ulanjanje manje ili veće podkožne ciste ili apscesa na telu ili licu sa drenažom Hiruško uklanjanje manjeg ili većeg masnog tkiva Hiruško lečenje uraslog nokta Hiruško lečenje žulja Hiruško lečenje „kurjeg oka“

KOREKCIJA OŽILJKA EKSCIZIJOM, Z-PLASTIKOM

Korekcija manjih ili većih ožiljaka na licu, vratu ili telu Korekcija manjih ili većih ožiljaka šake ekscizijom ili „Z“ plastikom Korekcija keloidnog ožiljka intrakeloidnim injekcijama (Kenalog)

 

ESTETSKA HIRURGIJA

Ulepšavanje tela i postizanje željenog izgleda može znatno da utiče na kvalitet života i na samopouzdanje. Starenje kao prirodan proces je nezaustavljivo, ali uz pomoć estetske hirurgije možemo znatno otkloniti njene prve znakove. Ukoliko estetsku operaciju vrši vrhunski stručnjak iz te oblasti, pacijentima se može povratiti mladalački izgled koji bi osobu podmladio u nekim slučajevima i preko deset godina.

 

 

Želja za podmlađivanjem datira još iz davnina, pa je i prva estetska operacija urađena čak pre više od sto godina. Estetski hirurg ima odgovoran zadatak, a to je da u dogovoru sa pacijentom utvrdi njegove tačne želje, kao i da mu pruži odgovarajuće savete kako bi željeni izgled bio usklađen i prirodan.

 

Za postizanje željenog izgleda u domenu estetske hirurgije postoje razni zahvati, a odabirom pravog ili kombinacijom više njih, mi za Vas možemo postići fantastične rezultate. Neki od najčešćih estetskih zahvata su:

 • Lifting lica
 • Korekcija kapaka
 • Mikrodermoabrazija
 • Ulepšavanje lica masnim tkivom
 • Operacija nosa
 • Korekcija ušiju
 • Povećanje usana
 • Transplantacija
 • Uklanjanje ožiljaka
 • Hemijski pilinzi
 • Botoks
 • Fileri

Kombinacija PRP (podmlađivanje sopstvenom plazmom, Pazmalifting, „vampirski lifting“) i hijalurona u jednoj proceduri dozvoljava da otkrijemo nove mogućnosti estetskih korekcija, pri kojoj Plazmalifting dovodi do podmlađivanja i regeneracije kože, a a hijaluron uklanja površinske bore i vraća volumen licu

 

Kombinacija PRP i hijularona

PRP (Plazmalifting, „vampirski lifting“) deluje duboko na kožu započinjući prirodne procese podmlađivanja i regeneracije, što dovodi do značajnog poboljšanja njenog stanja. PRP tretman deluje na kožu iznutra usporavajući procese starenja kože, podmlađuje i hrani ćelije, bori se sa aknama, ožiljcima, pegama, borama, opuštenom i suvom kožom. Sa druge strane, hijaluronska kiselina je jedan od glavnih sastojaka kože, koji joj daje čvrstinu, elastičnost i mladalački izgled. Hijaluronska kiselina ima izuzetno veliku moć vezivanja vode. Sa godinama njena količina se postepeno smanjuje, koža postaje neelastična i počinje da se opušta. Dodavanjem određene doze hijalurona u krvnu plazmu moguće je korigovati određene nedostatke na koži (bore na čelu, između obrva, oko usana, na bradi, podočnjake) kao i dodati volumen, koji rezultira u zategnutoj, elatičnoj, zdravoj koži lica.

 

Efekti tretmana PRP i hijalurona:

Uz pomoć ovog postupka se na prirodan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva na licu, ublažavaju se bore i poboljšava tonus kože, i dodaje se volumen licu. Koža dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolju hidrataciju. Dolazi do produkcije kolagena što popravlja strukturu kože koja postaje glatka, elastična i zategnuta. Efekat svakog narednog tretmana daje duže i vidljivije rezultate.

Kome je namenjen:

Kombinacija metoda Plazmaliftinga i hijalurona namenjen je osobama koje imaju izražene bore na čelu, između obrva, oko očiju i/ili oko usta i opuštenu kožu lica.

Priprema:

Pre primene procedure neophodno je skinuti šminku i dobro očistiti lice. Spisak neophodnih pretraga dobićete na konsultacijskom pregledu sa doktorom Smiljanićem. Doktor će vam takođe predočiti u kojim slučajevima PRP tretman nije preporučljiv.

Procedura:

Tretman podrazumeva PRP terapiju pomlađivanja matičnim ćelijama pri kojoj doktor upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi za podmlađivanje kože. Doktor vam uzme ćelije  i proteine, koji se nalaze u krvi, pomeša ih sa određenom dozom hijalurona i ponovo ih ubrizgava u vašu kožu pospešujući obnovu kože i potkožnog tkiva. Ni u jednom trenutku krv ne dolazi u kontakt sa vazduhom iz spoljašnje sredine. Pre samog tretmana doktor vam izvadi 10-20 ml krvi. Plazma se centrifugiranjem odvaja od drugih krvnih elemenata – ona se jedina uzima za tretman podmlađivanja. Proces ubrizgavanja traje oko 15 minuta i za njega se koriste veoma tanke mikro-igle, zbog čega je ovaj postupak krajnje bezbolan. U zavisnosti od efekta koji želite postići, plazma se ubrizgava površinski ili dubinski. Prvi rezultati vidljivi su nakon prvog tretmana, ali na osnovu iskustva, preporučuju se 3 tretmana u razmaku od 6 nedelja. Postupak se može  ponoviti nakon 12 meseci.

Komplikacije:

Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije. Ponekad se nakon tretmana pojavi crvenilo i otok koji prolaze nakon par sati. Alergijske reakcije su veoma retke.

Oporavak:

Procedura ne zahteva hospitalizaciju odnosno pacijent odmah nakon tretmana može da ide kući, a posle 2 sata može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Nekoliko nedelja nakon tretmana vidljivo je poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest nedelja počinje razvoj novog kolagena i krvnih sudova, nakon 3 meseca dolazi do nestanka linija i bora. Efekti mogu trajati između jedne do dve godine, zavisno od stanja kože.

 

AKTUELNOSTI

cache/resized/4d37c06eb21d3079e18ca982b8476802.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
U cilju razvijanja svesti o važnosti zdravlja i prevenciji raznih bolesti, Poliklinika Human Vam omogućava da po promotivnim cenama obradujete svoje prijatelje, članove porodice ili poslovne saradnike kupovinom VAUČERA! Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!      
cache/resized/296e897726df06a97644599fd5f31db5.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Nepravilna i nezdrava ishrana postala je jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. Zdrava ishrana čoveku omogućava da se zaštiti od mnogobrojnih fizičkih i psihičkih bolesti. Savremena medicina je nakon dugogodišnjeg istraživanja potvrdila da je savremeni način života u sprezi sa ...
cache/resized/a6847ca7b61be62aba5cb3f7c2c23f03.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Otkrijte na vreme uzrok alergija kod dece,  ojačajte im imunitet i sprečite nastanak komplikacija. U Poliklinici Human možete odraditi pedijatrijski panel koji sadrži 10 inhalatornih i deset nutritivnih alergena. Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!

AKTUELNOSTI

INFO

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

PRATITE NAS