Tel: 018 538 889  E-mail: info@poliklinikahuman.rs

-->

AUTOMATSKI ULTRAZVUČNI SKENER DOJKE - ACUSON S2000 ABVS

U nastojanju da obezbedimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu našim pacijentima, sa ponosom vas obaveštavamo da prvi na teritoriji Balkana vršimo najsavremeniji pregled – AUTOMATSKI ULTRAZVUČNI SKENER DOJKE. Pregled se izvodi na sofisticiranom Simensovom aparatu ACUSON S2000 ABVS Ultrasound System.

 

AUTOMATSKI ULTRAZVUČNI SKENER DOJKE - ABVS (Automated Breast Volume Scanner)

Ultrazvučno skeniranje dojke 3D automatskim ultrazvučnim skenerom za razliku od mamografije ne nosi rizik jonizujućeg zračenja. Funkcioniše na principu mehaničkih, ultrazvučnih talasa koji su potpuno bezbedni za tkivo dojke. Ultrazvučno skeniranje dojke je metoda izbora kod mlađe ženske populacije u najznačajnijim svetskim zdravstvenim centrima. Naime, kod mlađih žena je tkivo dojke gušće, naglašeno je žlezdano tkivo što može uzrokovati neprepoznavanje opasnih promena, što je neretko slučaj sa mamografijom. ABVS zahvaljujući 3D ultrazvučnoj sondi sa elastografijom može detektovati i najmanje promene, teško uočljive mamografom i običnim ultrazvučnim pregledom. ABVS daje neverovatnu sliku kompletne arhitekture dojke od površnog sloja kože do površnog zida grudnog koša koju će za vas analizirati tim stručnjaka iz oblasti radiologije.

KABINET ZA DOJKU

Dojka je simbol identiteta, materinstva i lepote žene. Nažalost, dojka je često i sedište različitih oboljenja. Najčešće su to dobroćudna oboljenja kao što su upale dojki, ciste, fibrocistična bolest dojki, dobroćudni tumori (fibroadenomi i lipomi) i dr. Međutim, dojka je i najčešća lokalizacija raka kod žena. Godišnje u Srbiji oboli oko 4000 i umre oko 1500 žena od raka dojke. Postoji tendencija stalnog porasta oboljevanja i pomeranje prema mlađim starosnim grupama. Smatra se da je svaka osma mlada žena pod povećanim rizikom da oboli od raka dojke. Na osnovu poznatih rizičnih faktora i rizičnih stanja za nastanak raka dojke za svaku ženu može se izračunati indeks relativnog rizika za oboljevanje od raka dojke i odrediti grupa rizika koja se definiše kao grupa niskog, srednjeg i visokog rizika za oboljevanje od raka dojke. Na osnovu ovoga se određuje ritam kontrolnih pregleda. Statističkim analizama je utvrđeno da su dužina preživljavanja i mogućnost za izlečenje žena obolelih od raka dojke u direktnoj zavisnosti od veličine tumora u momentu dijagnoze. Najbolji rezultati se postižu ako je tumor manji od 2 cm i nije se proširio van dojke. Zato je neophodna rana dijagnostika raka dojke za koju postoji više metoda a to su: Samopregled obe dojke jednom mesečno; Redovni kontrolni pregledi od strane lekara; Ciljani sistematski pregledi rizičnih grupa žena; Color Doppler ultrazvučna dijagnostika; Ultrazvučna skener dijagnostika sa elastografijom; Mamografija (skrining i dijagnostička); Citološki pregled sekreta dojki; Biopsija sa patohistološkom verifikacijom. Ultrazvučni pregled dojke sa color Doppler-om Najčešće primenjivana metoda u dijagnostici raka dojke je color Doppler ultrazvučni pregled dojki. Kada se izvodi na savremenim aparatima sa visoko frekventnim i multifrekventnim sondama koji poseduju visoko senzitivni color maping i color Doppler tehniku od strane stručnjaka sa iskustvom u ovoj oblasti, dostiže dijagnostičku sigurnost od preko 96%. Kada žena treba da se javi ili da bude upućena na color Doppler ultrazvučni pregled dojki? Kada samopregledom napipa promenu u dojci ili primeti promene na koži dojke; Kada lekar pregledom napipa promene u dojci; Kod curenja, posebno sukrvičavog sekreta iz dojke; Kod pojave žlezdi u pazušnoj jami; Kod stalnih bolova na jednom mestu u dojci; Ako je neko u porodici bolovao od raka dojke; Kod straha od raka dojke.

AKTUELNOSTI

cache/resized/4d37c06eb21d3079e18ca982b8476802.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
U cilju razvijanja svesti o važnosti zdravlja i prevenciji raznih bolesti, Poliklinika Human Vam omogućava da po promotivnim cenama obradujete svoje prijatelje, članove porodice ili poslovne saradnike kupovinom VAUČERA! Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!      
cache/resized/296e897726df06a97644599fd5f31db5.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Nepravilna i nezdrava ishrana postala je jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. Zdrava ishrana čoveku omogućava da se zaštiti od mnogobrojnih fizičkih i psihičkih bolesti. Savremena medicina je nakon dugogodišnjeg istraživanja potvrdila da je savremeni način života u sprezi sa ...
cache/resized/a6847ca7b61be62aba5cb3f7c2c23f03.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Otkrijte na vreme uzrok alergija kod dece,  ojačajte im imunitet i sprečite nastanak komplikacija. U Poliklinici Human možete odraditi pedijatrijski panel koji sadrži 10 inhalatornih i deset nutritivnih alergena. Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!

AKTUELNOSTI

INFO

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

PRATITE NAS