Tel: 018 538 889  E-mail: info@poliklinikahuman.rs

 

ŠTA JE NEFROLOGIJA I ČIME SE BAVI?

Nefrologija je grana medicine koja se bavi izučavanjem rada i bolesti bubrega. U okviru nefrologije leči se veliki broj zdravstvenih problema vezanih uz bubrege, mokraćni sistem i prostatu.

Bubrežna slabost je vrlo česta i neretko nastaje kao posledica dugotrajne šećerne bolesti, bolesti srca i krvnih sudova, opstrukcije i infekcije mokraćnih puteva (najčešće kalkuloza i uvećana prostata). Bubrežne bolesti je neophodno prepoznati na vreme i započeti blagovremeno lečenje.

KAKO IZGLEDA PREGLED NEFROLOGA SPECIJALISTE?

Pored detaljnog razgovora i kliničkog pregleda nefrološki pregled se prema indikaciji proširuje laboratorijskim analizama krvi i urina, ultrazvučnim pregledom bubrega, kao i mikrobiološkim analizama (urinokultura, brisevi, analiza ejakulata).

Najčešće bolesti koje dovode bolesnika nefrologu jesu bolesti bubrega i mokraćnog sistema, koje su najčešće upalne prirode izazvane bakterijama, virusima ili gljivicama.

 

USLUGE POLIKLINIKE HUMAN IZ OBLASTI NEFROLOGIJE:

  • PREGLED I LEČENJE LEKARA SPECIJALISTE NEFROLOGIJE
  • ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA BUBREGA I NADBUBREGA
  • COLOR DOPPLER DIJAGNOSTIKA BUBREŽNIH ARTERIJA
  • ANALIZE KRVI I URINA KOJE UKAZUJU NA POREMEĆAJ FUNKCIJE BUBREGA

AKTUELNOSTI

cache/resized/4d37c06eb21d3079e18ca982b8476802.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
U cilju razvijanja svesti o važnosti zdravlja i prevenciji raznih bolesti, Poliklinika Human Vam omogućava da po promotivnim cenama obradujete svoje prijatelje, članove porodice ili poslovne saradnike kupovinom VAUČERA! Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!      
cache/resized/296e897726df06a97644599fd5f31db5.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Nepravilna i nezdrava ishrana postala je jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. Zdrava ishrana čoveku omogućava da se zaštiti od mnogobrojnih fizičkih i psihičkih bolesti. Savremena medicina je nakon dugogodišnjeg istraživanja potvrdila da je savremeni način života u sprezi sa ...
cache/resized/a6847ca7b61be62aba5cb3f7c2c23f03.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Otkrijte na vreme uzrok alergija kod dece,  ojačajte im imunitet i sprečite nastanak komplikacija. U Poliklinici Human možete odraditi pedijatrijski panel koji sadrži 10 inhalatornih i deset nutritivnih alergena. Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!

AKTUELNOSTI

INFO

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike

PRATITE NAS