Tel: 018 538 889  E-mail: info@poliklinikahuman.rs

 

ŠTA JE PULMOLOGIJA I ČIME SE BAVI?

Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikovanjem, lečenjem i sprečavanjem bolesti pluća i disajnog sistema kao što su upale nosa, sinusa, ždrela, bronha i pluća, astma, hronični opstruktivni bronhitis (HOBP).

U ČEMU SE SASTOJI PREGLED PULMOLOGA?

Pulmološki specijalistički pregled obuhvata detaljan razgovor pacijenta i specijaliste pulmologa – uzimanje anamneze, nakon čega pulmolog obavlja detaljan klinički pregled pacijenta (inspekcija kompletnog grudnog koša, palpacija grudnog koša i regionalnih limfnih žlezda). Nakon toga se obavlja perkusija grudnog koša i na kraju auskultacija sa stetoskopom - pluća, srca, velikih krvnih sudova vrata. Lekar postavlja dijagnozu, propisuje terapiju i vrši edukaciju pacijenta.

 

USLUGE POLIKLINIKE HUMAN IZ OBLASTI PULMOLOGIJE

Pušenje, alergije i zagađenje vazduha, mnogobrojne bakterije i virusi uzročnici su povećanog oboljevanja od plućnih bolesti.

POLIKLINIKA HUMAN SA TIMOM VRHUNSKIH SPECIJALISTA PULMOLOGA se uspešno bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem svih plućnih bolesti.

  • PREGLED I LEČENJE LEKARA SPECIJALISTE NEFROLOGIJOBOLJENJA PLUĆA IZAZVANA INFEKCIJOM: AKUTNI BRONHITIS, LARINGOTRAHEITIS, ZAPALJENJE PLUĆA I PLUĆNE MARAMICE, TUBERKULOZA, BRONHIEKTAZIJE I GLJIVIČNA OBOLJENJA PLUĆA
  • BRONHIJALNA ASTMA I ALERGIJSKA KIJAVICA
  • HRONIČNA OPSTRUKTIVNA BOLEST PLUĆA (HOBP)
  • EMFIZEM PLUĆA
  • HRONIČNA RESPIRATORNA INSUFICIJENCIJA
  • EMBOLIJA I INFARKT PLUĆA
  • TUMOR BRONHIJA, PLUĆA I PLUĆNE MARAMICE

AKTUELNOSTI

cache/resized/4d37c06eb21d3079e18ca982b8476802.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
U cilju razvijanja svesti o važnosti zdravlja i prevenciji raznih bolesti, Poliklinika Human Vam omogućava da po promotivnim cenama obradujete svoje prijatelje, članove porodice ili poslovne saradnike kupovinom VAUČERA! Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!      
cache/resized/296e897726df06a97644599fd5f31db5.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Nepravilna i nezdrava ishrana postala je jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. Zdrava ishrana čoveku omogućava da se zaštiti od mnogobrojnih fizičkih i psihičkih bolesti. Savremena medicina je nakon dugogodišnjeg istraživanja potvrdila da je savremeni način života u sprezi sa ...
cache/resized/a6847ca7b61be62aba5cb3f7c2c23f03.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Otkrijte na vreme uzrok alergija kod dece,  ojačajte im imunitet i sprečite nastanak komplikacija. U Poliklinici Human možete odraditi pedijatrijski panel koji sadrži 10 inhalatornih i deset nutritivnih alergena. Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!

AKTUELNOSTI

INFO

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike

PRATITE NAS