Tel: 018 538 889  E-mail: info@poliklinikahuman.rs

Patohistološka laboratorija

 

Patohistologija je nauka koja se bavi postavljanjem dijagnoze bolesti na osnovu mikroskopske analize uzorka. tkiva.

Laboratorija za patohistološku i citološku dijagnostiku u poliklinici Human je najsavremenije opremljena privatna patohistološka laboratorija u Nišu.

 

 

 

Rade se  sve metode savremene patohistološke i citološke dijagnostike... Osnovna histološka analiza uzorka (H&E preparat) endoskopskih i incizionih biopsija je gotova za 2-3 dana, U slučaju dodatnih analiza(histohemija,imunohistohemija) obrada i analiza traju nešto duže, najviše do 7 dana. Citološka analiza je gotova istog dana.  Blisko sarađujemo sa kolegama patolozima iz cele Srbije I regiona.

Standardna patohistologija obuhvata obradu i morfološku analizu tkivnih uzoraka dobijenih različitim  invazivnim metodama. Pored toga rade se i konsultativne morfološke analize na donetim parafinskim blokovima i/ili preparatima, predhodno obrađenim u drugim ustanovama. Koristi se standardno hematoksilin/eozin bojenje kao i dodatna histohemijska bojenja prema potrebi da bi se postavila dijagnoza. U strogo indikovanim slučajevima, poštujući standarde savremene patologije rade se dopunske imunohistohemijske analize.

 

  1. U laboratoriji zapatohistologijutehnički se pripremaju,  obrađuju,  seku, boje i mikroskopski dijagnostikuju  endoskopske  i hiruške biopsije svih organa.
  2. laboratoriji za citologijuse mikroskopski analiziraju: sputumi,  ekskreti, sekreti, eksudati, punktati, vaginalni  bris  i FNAC ( fine needle aspiration cytology ) različitih   patoloških procesa
  3. Laboratorija za histohemiju omogućuje preciznu dijagnozu   tumorskih i drugih procesa, prisutnih u ratličitim organima  čoveka i drugih sisara.
  4. 4 Laboratorija za imunohistohemiju verifikuje specifične tumorske markere, antigene i tumorske receptore,  što je od izuzetnog značaja u diferencijalnoj dijagnostici tumora, u praćenju  kliničkog toka pacijenata nakon terapije, kao i u primeni same  hormonske terapije.
  5. Laboratorija za ex-tempore dijagnostiku, jedina u privatnom sektoru u Nišu, omogućuje brzu dijagnostiku svežeg, tj. tkiva bez fiksacije;  koristi se u toku operacije, usmeravajući hirurga na opsežnost hirurškog zahvata.
  6. Konsultacija (provera) postavljene dijagnoze, na zahtev pacijenta ili lekara koji je poslao uzorak na patohistološku analizu.

 

Efikasan i precizan dijagnostički patohistološki rad LABORATORIJE  ZA  PATOLOGIJU omogućuje sprega sledećih faktora:

  1. Dijagnostički rad patologa sa velikim iskustvom: Prof. Emeritus Dr Vuka Katić;
  2. Stručnost i požrtvovanost laboranta koji učestvuje u veoma složenom i odgovornom tehničkom radu;
  3. Lanac savremenih laboratorijskih  aparata za automatsku obradu tkiva, sečenja i bojenja laboratorijskih preparata, koji ispunjavaju najviše tehnološke i ekološke standarde;
  4. Kontinuirano radno vreme (od 8 do 20 h), uključujući i sve subote.

Prof. Emeritus Dr Vuka Katić

AKTUELNOSTI

cache/resized/864d9309b8c8a586e9b9f555caf387c3.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
U cilju razvijanja svesti o važnosti zdravlja i prevenciji raznih bolesti, Poliklinika Human Vam omogućava da po promotivnim cenama obradujete svoje prijatelje, članove porodice ili poslovne saradnike kupovinom VAUČERA! Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!      
cache/resized/94b786b060efe33e20935f7eb25e07f9.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Nepravilna i nezdrava ishrana postala je jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. Zdrava ishrana čoveku omogućava da se zaštiti od mnogobrojnih fizičkih i psihičkih bolesti. Savremena medicina je nakon dugogodišnjeg istraživanja potvrdila da je savremeni način života u sprezi sa ...
cache/resized/6cf9685c5d34d6ecbebf78effa5e3943.jpg
Super User, ponedeljak, 13 februar 2017
Otkrijte na vreme uzrok alergija kod dece,  ojačajte im imunitet i sprečite nastanak komplikacija. U Poliklinici Human možete odraditi pedijatrijski panel koji sadrži 10 inhalatornih i deset nutritivnih alergena. Poliklinika Human, prijatelj Vašeg zdravlja!

AKTUELNOSTI

INFO

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i prvi saznajte novosti, posebne akcije i pogodnosti iz naše Poliklinike

PRATITE NAS