Mezoterapija

Mezoterapija je metoda koja se primenjuje u estetskoj medicini a ima za cilj da kožu lica i tela regeneriše, dubinski hidrira i vrati joj elastičnost, tonus i sjaj.
Mezoterapijska metoda se sastoji od sitnih uboda kojima se aplikuju mezoterapijski kokteli u srednji sloj kože – mezoderm. Mezoterapijski kokteli se sastoje od neumreženih hijaluronskih kiselina, amino kiselina, vitamina, minerala i antioksidanasa.

Proces starenja počinje već posle 25. godine, kada hijaluron, koji je zadužen za zategnut i prirodan izgled lica i tela, postepeno počinje da se gubi iz naše kože. Ovaj proces je potpuno normalan i ne može se izbeći. Međutim, savremene nezdrave životne navike mogu dovesti do preuranjenog gubitka hijalurona, što za posledicu ima dehidrataciju kože, stavranje bora na licu, pojave sivkastog tena i gubitka tonusa i volumena kože. Mezoterapijskim tretmanima se vrlo jednostavno mogu povratiti izgubljena svojstva kože i znatno poboljšati njen izgled.

Mezoterapiju je idealno započeti u preventivne svrhe starenja već u kasnim dvadesetim godinama života, kao i radi dubinske hidratacije i revitalizacije kože.

Mezoterapija ima jako dobre učinke kod osoba sa suvom kožom i kod osoba sa zrelom kožom kod kojih su izraženi znakovi fotostarenja. Tretmani se mogu primenjivati i kod muškaraca i kod žena.

Iako je metoda vrlo bezbedna i sigurna, ne preporučuje se njena primena kod osoba sa sledećim stanjiem ili oboljenjem:

 • alergije ili individualne intolerancije na preparate
 • trudnoća ili period laktacije
 • bolesti koagulacije krvi (hemofilija, trombocitopenija)
 • kardiovaskularna i bubrežna insuficijencija
 • endokrini poremećaji (insulin zavisni dijabetes melitus)
 • akutna infektivna stanja
 • moždani insult
 • maligne bolesti
 • osobama mlađim od 18 godina

Pre svakog mezoterapijskog tretmana potrebno je obaviti ličnu higijenu kože. U slučaju tretmana kože lica ne treba se nanositi šminka na dan same intervencije.

U Poliklinici Humano lekar obavlja detaljnu analizu kože i donosi odluku o mezoterapijskim supstancama koje će primeniti u tretmanu u zavisnosti od stanja kože i zahteva i očekivanja pacijenta.

Sledi dezinfekcija kože i može se početi sa tretmanom.

Kako se u Poliklinici Humano koriste isključivo najkvalitetniji medicinski preparati i materijali, u mezoterapijskom zahvatu se koriste najtanje igle čijim se površinskim ubodima aktivni mezoterapijski sastojci ravnomerno raspoređuju po koži, a pacijent oseća minimalnu bol. Ceo tretman traje oko 30 minuta.

Zbog korišćenja več pomenutih najkvalitetnijih medicinskih igala, sam zahvat gotovo da je bezbolan. Kod osoba sa niskom tolerancijom na bol primenjuju se lokalni anestetici.

Poliklinika Humano nudi široku paletu mezoterapijskih preparata renomiranog španskog proizvođača Aesthetic Dermal RRS. RRS preparati su profesionalni mezoterapijski kokteli koji stimulišu dermis i koži obezbeđuju idealan hidro balans, obnovljenu strukturu i moćno antioksidativno delovanje.

Nakon mezoterapijskog tretmana se ponekad može javitit crvenilo kože, a ponekad je moguća pojava manjih oteklina koje se za kratko vreme povuku. Vrlo retko se mogu javiti alergijske reakcije i podlivi na koži koji se nakon par dana povuku. Na sam dan mezoterapije se ne preporučuje sunčanje, upotreba šminke i kozmetičkih preparata.

Dan nakon primene tretmana se možete posvetiti svojim uobičajenim obvezama i svakodnevnim aktivnostima.

Najveću opasnost čini primena tretmana u rukama nestručnih osoba. U poliklinici Humano mezoterapijski zahvat podrazumeva isključivo korišćenje mezoterapijskih proizvoda renomiranih proizvođača, najkvalitetnijeg medicinskog materijala, a zahvat izvodi iskusni lekar specijalista koji je prošao adekvatnu stručnu obuku.

Prednost mezoterapiskih tretmana

 • MINIMALNO INVAZIVNA METODA
 • SIGURNA I BRZA METODA
 • BEZ REZOVA I OŽILJAKA
 • PODSTIČE STVARANJE NOVOG KOLAGENA
 • DAJE UČINAK BLAGOG LIFTINGA BEZ OPERACIJE
 • PRIRODAN IZGLED NAKON TRETMANA

Mezoterapijski tretmani u Poliklinici Humano

Proces starenja kože je neminovan biološki proces koji se ne može sprečiti, ali se danas, uz pomoć savremene estetske medicine on može smanjiti u znatnoj meri i omogućiti Vam prirodan i mladalački izgled. Poliklinika Humano Vam pruža najsavremenije tretmane rejuvenacije (podmlađivanja) kože na gotovo svim zonama lica, vrata i dekoltea. Ovaj tretman, koji je u svetu poznat pod nazivom MESOGLOW TRETMAN će Vašoj koži povratiti izgubljen tonus, popuniti vidljive bore i obezbeditit potpunu revitalizaciju kože iznutra.

Broj potrebnih tretmana je 3-5, a tretmani se rade u razmaku od 10 dana.

Vidljivost rezultata: odmah, dok je pun efekat tretmana vidljiv nakon 3-5 dana.

Nehiruški mezoterapijski lifting lica poznatiji kao MESOBOTOX, predstavlja inovativnu metodu pomlađivanja i zatezanja određenih zona kože s učinkom face liftinga koja vrlo uspešno rešava problem gubitka kontura lica. Ova metoda koristi se za korekciju bora, brazdi, kožnih nabora i korekciju “visećih jastučića” u području donje vilice. Ona Vam takođe omogućava korekciju podizanja kapaka i ispunjavanje podočnjaka. Rezultat mezoterapijskog liftinga je regenerisana koža sa izrazito poboljšanom strukturom – koža postaje punija, zategnutija i čvršća, a bore postaju manje uočljive ili u potpunosti nestanu.

Broj potrebnih tretmana je 2-3, a tretmani se rade u razmaku od 2-4 meseca.

Vidljivost rezultata: odmah, dok je pun efekat tretmana vidljiv nakon 3-5 dana.

Tokom života naša koža postaje sklona promenama i starenju. Dolazi do nastanka plićih ii dubljih bora, gubljenja volumena kože i dehidratacije. Starenjem, ćelije kože gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline, zbog čega koža gubi čvrstinu, postaje suva i nastaju bore.

Mezoterapijski fileri (punjači) u vidu neumrežene hijaluronske kiseline, vezuju molekule vode iz kože i smanjuju vidljivost i nastanak bora. Pored gubitka bora, ovaj tretman Vašoj koži pruža dubinsku hidrataciju i podstiče stvaranje novog kolagena, pa se preporučuje i kod mlađih osoba kao preventivni nehiruški zahvat.

Mezoterapijski fileri se mogu primenjivati na svim delovima lica, vrata i dekoltea, a da se pritom postiže I zadržava prirodni izgled kontura lica. Idealni su za zahvate poput popunjavanja obraza i korekciju izgubljene linije brade.

Broj potrebnih tretmana je 1-2, a tretmani se rade u razmaku od 2-4 meseca.

Vidljivost rezultata: odmah, dok je pun efekat tretmana vidljiv nakon 3-5 dana.

Da li ste ikada mogli da zamislite da je moguće rešiti se podočnjaka bez hiruških intervencija? Veliki napredak estetskih metoda danas nam omogućuje tretmane korekcije podočnjaka potpuno bezbedno, bez upotrebe hiruškog noža.

Podočnjaci predstavljaju višak kože ispod donjeg kapka a posledica su nakupljanja viška masnog tkiva u predelu ispod očuju. Prilikom starenja koža postaje tanja i slabija, i kao takva gubi sposobnost svog držanja i masno tkivo pomera na dole. Posledica toga je stvaranje tamnih kolutova i jako izraženih naslaga ispod očiju. Mezoterapijski tretman će učiniti da područje ispod Vaših očiju bude savršeno oblikovano, sa prirodnim izgedom, i to gotovo trenutno.

Broj potrebnih tretmana je 3-5, a tretmani se rade u razmaku od 15 dana.

Vidljivost rezultata: odmah, dok je pun efekat tretmana vidljiv nakon 3-5 dana.

U Poliklinici Humano možete iskusiti vrhunski tretman tena Vašeg lica. Mezterapijom se rešite svih nepravilnosti na koži lica poput fleka, pigmenata, akni i neujednačenog tena. Nakon ovog moćnog, a ni malo agresivnog tretmana, Vaša koža će izgledati sjajno i baršunasto, a ten će Vam biti blistav i ujednačen. Uživaćete u gotovo trenutnim rezultatima tretmana.

Broj potrebnih tretmana je 3-5, a tretmani se rade u razmaku od 15 dana

Vidljivost rezultata: odmah, dok je pun efekat tretmana vidljiv nakon 3-5 dana

Tretmani tela

Lipoliza predstavlja najnoviju medicinsku nehirušku metodu za topljenje masnih naslaga na telu. U pitanju je mezoterapijski tretman prilikom koga se lipolitički kokteli ubrizgavaju na željeno mesto, a rezultat je smanjeni obim tretirane regije i potpuna destrukcija masnih ćelija, tako da je ponovni nastanak masnih naslaga gotovo nemoguć. Mogu se tretirati sve regije koje su sklone pojavi masnih naslaga: podbradak, stomak, bokovi leđa, noge, delovi oko kolena i ruke. Lipoliza je danas najpopularniji tretman u svetu jer se nehiruškim putem zauvek možete rešiti masnih naslaga na telu i za svega par dana izgubit i do nekoliko centimetara u obimu.

Broj potrebnih tretmana je 3-5, a tretmani se rade u razmaku od 21 dan

Vidljivost rezultata: nakon 7 dana

Problem pojave celulita se ne javlja samo kod osoba koje se bore sa viškom kilograma, naprotiv, sve je veći broj “skinny fat” osoba, one koje su mršave a bore se sa nastalim masnim naslagama i celulitom.

Na nastajanje celulita utiče mnoštvo faktora poput: neredovne i nepravilne ishrane, nedovoljnog kretanja i fizičke aktivosti i genetike.

Mezoterapijsko lečenje celulita predstavlja jednu od najefikasnijih meoda njegovog uklanjanja.

Kako sve funkcioniđe? Ubrizgavanjem mezoterapijskih aktivnih supstanici one oštećuju ćelijske membrane masnih ćelija. Tako oštećene ćelije masnih naslaga ispuštaju masnu kiselinu, ona učestvuje u procesu saponifikacije i njena struktura biva narušena. Posledica toga je trajno nestajanje masnih naslaga i celulita, ubrzavanje metabolizma i poboljšana cirkulacija.

Broj potrebnih tretmana je 3-6, a tretmani se rade u razmaku od 15 dana

Vidljivost rezultata: nakon 7 dana

Zatezanje opuštene kože vrata, dekoltea ili tela je jedan od najtraženijih tretmana u svetu. Tokom života, menjanjem svojih životnih navika, oscilacijom telesne težine i starenjem, naša koža gubi elastičnost. Dolazi do smanjnja kolagena, proširenih pora, kože nam postaje mlitava, a čitavo telo gubi oblik lepe figure.

Mezoterapijski tretman zatezanja kože tela (firming) je nehiruška metoda koja će Vašem telu omogućiti savršen izgled a Vama povratiti izgubljeno samopouzdanje.

Mezoterapijski kokteli koji uključuju vitamine, minerale, hijaluronsku kiselinu i ostale aktivne supstance, imaju za cilj ubrzavanje metabolizma uz razvoj novog kolagena s tim da se postojeći kolagen ojača. Koža postaje napetija i poprima bolji izgled jer se poboljšava sam njen kvalitet. Podstiče se metabolizam, te koža bude deblja i otpornija na štetne spoljašnje uticaje.

Mezoterapijski firming se može raditi na gotovo svim delovima tela, a najčešće tretirane regije su podbradak, stomak, bokovi leđa, ruke i noge.

Broj potrebnih tretmana je 6-10, a tretmani se rade u razmaku od 7 dana

Vidljivost rezultata: nakon 7 dana

Strije predstavljaju linearna istanjenja kože koje su na njoj vidljive poput belčastih i ružičastih linija. Najčešće se javljaju na stomaku, leđima, butinama, rukama i grudima. Njihov nastanak je posledica naglog rasta, prekomerne težine i smanjene produkcije kolagena I elastina.

Rešavanje problema strija i njihovo uklanjanje je do sada je u medicine bilo gotovo nemoguće.

Uz pomoć mezoterapijskog tretmana lečenja strija se njihovo postojanje može značajno umanjiti na jednostavan i gotovo bezbolan način. Mezoterapijski kokteli bogati oligoelementima poboljšavaju i normalizuju celularni metabolizam, koži daju vitamine i minerale i stimulišu vezivno tkivo kože na produkciju kolagena i elastina.

Broj potrebnih tretmana je 3-5, a tretmani se rade u razmaku od 14 dana

Vidljivost rezultata: nakon 7 dana