• English

Ultrazvučni skener dojke

Šta je 3D ULTRAZVUČNI SKENER DOJKE i koje su njegove prednosti u odnosu na OSTALE DIJAGNOSTIČKE metode?

3D automatski ultrazvučni skener funkcioniše na principu mehaničkih, ultrazvučnih talasa koji su potpuno bezbedni za tkivo dojke. 3D ultrazvučno skeniranje dojke (ABVS metoda) za razliku od ostalih metoda, poput mamografije, ne nosi rizik jonizujućeg, štetnog zračenja.

Zahvaljujući 3D ultrazvučnoj sondi sa elastografijom aparat detektuje milimetarske promene, koje je nemoguće uočiti mamografom i klasičnim ultrazvučnim aparatom. Pregled na ovako sofisticiranom i preciznom aparatu u Srbiji moguć je jedino u Poliklinici HUMANO u Nišu, koja je prva na teritoriji Balkana koja je svojim pacijentima obezbedila najkvalitetniju zdravstvenu uslugu.

ABVS metoda daje neverovatnu sliku kompletne arhitekture dojke od površinskog sloja kože do površinskog zida grudnog koša. Pregled ABVS metodom je potpuno bezbolan po pacijenta i potpuno je bezbedan i za mlade žene, trudnice i decu. Kod mlađih žena tkivo dojke je gušće, naglašeno je žlezdano tkivo, što može uzrokovati neprepoznavanje opasnih promena klasičnim ultrazvučnim aparatima. iz ovog razloga se od strane najvećih stručnjaka iz oblasti radiologije i ongologije savetuje pregled dojke na 3D ultrazvučnom skeneru.

© Copyright Poliklinika Human 2022. Sva prava zadržana.